Flag_of_the_United_Kingdom_1-2.png
En
Flag_of_Iran.png
فا

انرژی خورشیدی – بررسی 3 بخش مهم در این سیستم

انرژی خورشیدی - بررسی 3 بخش مهم در این سیستم

اگر بخواهیم به روایت ساده و خلاصه تعریفی از انرژی خورشیدی ارائه دهیم، می توانیم آن را حرارت یا الکتریسیته حاصل از تبدیل انرژی موجود در پرتوهای نور خورشید بدانیم که این تبدیل با استفاده از تجهیزات مخصوص انجام می‌شود. خورشید یک منبع نور و انرژی فنا ناپذیر برای کره زمین محسوب می شود و همین فنا ناپذیر بودن یا به عبارتی جاودانگی انرژی خورشید یکی از دلایل اصلی استفاده از آن به عنوان یک منبع تامین انرژی پاک در جهان است.

مقایسه سوخت فسیلی و انرژی خورشیدی

نتیجه تحقیق های صورت گرفته تا سال 2015 میلادی حاکی از این است که بیشتر از 80 درصد انرژی الکتریکی در جهان با بکارگیری سوخت های فسیلی تولید شده است. این آمار نسبی نشان دهنده آن است که تا سال 2015 تقریباً 20 درصد از انرژی الکتریکی مصرفی در دنیا با استفاده از فناوری‌های نوین مانند نیروگاه های خورشیدی تامین شده است.

سوخت فسیلی یک منبع تامین انرژی بدون جایگزین است زیرا جایگزین شدن آن به چند میلیون سال زمان نیاز دارد و محصول جایگزین آن برای ساکنان حال حاضر کره زمین قابل استفاده نخواهد بود.

مقایسه سوخت فسیلی و انرژی خورشیدی

تاثیر منفی سوخت های فسیلی

از سوی دیگر استفاده از سوخت فسیلی به جهت تامین انرژی کره زمین باعث افزایش ((گرمایش زمین)) است که تاثیر منفی بسیار زیادی بر اکوسیستم زندگی گیاهان و جانوران خواهد داشت. خورشید بر خلاف منابع سوخت فسیلی یا همان مشتقات نفتی یک منبع تامین انرژی قابل جایگزینی برای جهان محسوب می‌شود و به صورت نامحدود قابل استفاده می‌باشد.می توانیم بگوییم تنها هزینه لازم برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی و بهره برداری از نور خورشید به عنوان منبع تامین انرژی، تجهیزات مخصوص آن است؛ بنابراین استفاده از نور خورشید مانند سوخت فسیلی شامل هزینه‌های استخراج و انتقال منابع انرژی به نیروگاه نمی شود.


مقایسه نیروگاه خورشیدی و نیروگاه برق آبی

آب هم درست همانند نور خورشید می‌تواند یک منبع قابل جایگزین و پاک برای بهره برداری به منظور تامین انرژی الکتریکی باشد. نکته اینجاست که در سال‌های اخیر به دلیل ازدیاد جمعیت، کمبود بارش و گرمایش بی ‌سابقه زمین شاهد کمبود منابع آب و خشک شدن سدها هستیم که می‌تواند نیروگاه‌های برق آبی را با بحران مواجه سازد. از سوی دیگر راه اندازی نیروگاه برق آبی فقط در یکسری مناطق جغرافیایی خاص و دارای منابع آب جاری یا مناطق پربارش مقدور است بنابراین نمی تواند گزینه مناسبی برای مناطق گرمسیری باشد.

اما انرژی خورشیدی و نور خورشید یک منبع تامین انرژی است که در تمام مناطق جغرافیایی به ویژه مناطق کویری و گرمسیری در دسترس است. بهره برداری از نور خورشید به منظور تامین انرژی الکتریکی حتی در مناطق کوهستانی که مدت محدودی در طول روز به نور خورشید دسترسی دارند نیز مقدور است. بنابراین نتیجه می گیریم که استفاده از آب و نور خورشید به جهت تامین برق هردو از شیوه های سازگار با محیط زیست هستند اما میزان دسترسی به منبع انرژی خورشیدی به نسبت منابع آبی در حال حاضر بیشتر است.


مقایسه نیروگاه خورشیدی و نیروگاه برق آبی

مقایسه نیروگاه خورشیدی و نیروگاه برق آبی


بررسی تجهیزات مورد نیاز به منظور راه اندازی نیروگاه خورشیدی

اینورترها

یکی از اساسی‌ترین اجزای سیستم‌های تولید انرژی برق خورشیدی اینورترها هستند که نوعی مبدل جریان الکتریکی محسوب می شوند و وظیفه تبدیل جریان الکتریکی DC یا مستقیم به جریان الکتریکی AC یا متناوب را دارند. برق مصرفی ما چه به صورت خانگی و چه به صورت صنعتی به صورت جریان متناوب است و برق تولیدی توسط سیستم خورشیدی به صورت جریان مستقیم است؛ بنابراین اهمیت حضور اینورترها در سیستم برق خورشیدی اینجا نمایان می‌شود .

پنل خورشیدی

این صفحات یک مکانیزم نیمه هادی هستند که معمولاً جنس سیلیکونی دارند و اساس کار آن‌ها بر ساز و کار شیمیایی برانگیخته سازی الکترون‌ها است. روی هر یک از این صفحه‌های خورشیدی تعداد زیادی سلول خورشیدی به صورت مدارهای سری یا مدارهای موازی قرار گرفته است که وظیفه دریافت نور خورشید و تبدیل آن به انرژی الکتریکی را برعهده دارند. تعداد این پنل های خورشیدی در یک سیستم تولید انرژی یا یک نیروگاه به توان خروجی مورد نظر برای آن سیستم وابسته است و با آن ارتباط مستقیم دارد.

باتری ups

انرژی الکتریکی بدست آمده از سیستم خورشیدی خروجی مشخصی دارد و در کل به دو نوع تقسیم می‌شود که عبارتند از سیستم‌ های آنگرید و سیستم های آفگرید. در سیستم های خورشیدی از نوع آفگرید بخشی از انرژی الکتریکی تولید شده در طول روز در یک سیستم ذخیره انرژی به نام باتری ذخیره می شود تا در زمان در دسترس نبودن نور خورشید مورد استفاده قرار بگیرد. از بین انواع باتری‌های موجود در بازار، باتری “لید اسید” بهترین سیستم ذخیره انرژی برای یک سیستم انرژی خورشیدی خانگی محسوب می‌شود که دارای مزایا و معایب مختص خود می‌باشد.

مزایای باتری ups در سیستم انرژی خورشیدی خانگی

  • مقرون به صرفه از نظر اقتصادی
  • پاسخگوی نیاز برق اضطراری برای مشترکین برق خانگی
  • نگهداری آسان
  • همیشه در دسترس

معایب باتری ups در سیستم انرژی خورشیدی خانگی

  • دوره تعویض بین 2 الی 4 سال
  • تعداد سیکل شارژ محدود به نسبت انواع دیگر باتری
  • کاهش بازدهی به مرور زمان


کنترلر

شدت، مدت و کیفیت تابش نور خورشید به صفحات خورشیدی تاثیر مستقیم بر کیفیت ولتاژ خروجی از این سیستم دارد و این عوامل می توانند باعث ایجاد ولتاژ خروجی متناوب در سیستم شوند. ورود مستقیم این ولتاژ متناوب به باتری و سیستم ذخیره سازی در نیروگاه خورشیدی خانگی می تواند بسیار آسیب زننده باشند و باعث خرابی باتری شود.

کنترلر سیستمی است که قابلیت بهینه سازی ولتاژ را دارد، بنابراین می‌توانیم بگوییم که قابلیت کاهش یا افزایش ولتاژ مستقیم ورودی از پنل خورشیدی را دارد و این ولتاژ را برای ورود به باتری بهیه می سازد.


بررسی راه اندازی نیروگاه خورشیدی از نظر اقتصادی

بررسی راه اندازی نیروگاه خورشیدی از نظر اقتصادی


بررسی راه اندازی نیروگاه خورشیدی از نظر اقتصادی

پیش از بررسی اعداد و ارقام لازم است بدانیم که نیروگاه‌های خورشیدی خانگی و صنعتی انواع مختلفی دارند و براساس معیارهای متعددی دسته‌بندی می شوند که یکی از این معیارها توان تولید برق نیروگاه برحسب “کیلووات” است. عامل های متعددی از جمله کیفیت و برند تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه خورشیدی، تعداد پنل های مورد نیاز، توان خروجی مورد نظر، وسعت نیروگاه و… در تعیین هزینه های نیروگاه خورشیدی ایفای نقش می کنند.

فارغ از بحث کیفیت و نوع تجهیزات مورد نیاز، اگر معیار تعیین هزینه را توان خروجی نیروگاه در نظر بگیریم به طور متوسط هزینه به ازای هر کیلووات در بازه 12 تا 15 هزار دلار می‌باشد که قیمت روز هر 1 دلار معادل 49515 تومان است. جالب است بدانید که این هزینه اولیه برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی به ویژه نیروگاه خانگی نه تنها دوره بازگشت بسیار کوتاهی دارد بلکه می‌تواند به عنوان یک منبع درآمد باشد!


کلام پایانی

نور خورشید یک منبع انرژی بسیار سازگار با محیط زیست است که خودش بخشی از طبیعت کره زمین محسوب می شود بنابراین هیچ اثر مخربی بر اکوسیستم زندگی گیاهی و جانوری ندارد. این منبع انرژی قابل جایگزینی و نامحدود است بنابراین یک گزینه بسیار مناسب بجای سوخت فسیلی می‌باشد که می‌تواند انرژی الکتریکی مورد نیاز سراسر کره زمین را بدون محدودیت تامین نماید. شما می توانید برای آشنایی بیشتر با سیستم برق خورشیدی و کسب اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات راه اندازی نیروگاه خورشیدی از سایر مقالات وبسایت ما نیز استفاده کنید.

معرفی تبدیل انرژی روشنا

مجموعه تبدیل انرژی روشنا به عنوان یک شرکت دانش بنیان در تلاش است تا با استفاده از انرژی پاک خورشیدی، نیازهای کارخانه‌ها و منازل را به راحتی برطرف نماید. استفاده از انرژی سبز‌ خورشیدی به عنوان یک انرژی تجدید‌پذیر خورشیدی سال‌هاست که در کشورهای پیشرفته در حال انجام است.

هدف فعالیت ما در این شرکت رواج استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر خورشید در ابعاد خانگی و نیروگاهی است. تیم مجرب و جوان تبدیل انرژی روشنا در سال ۱۴۰۱ هجری شمسی موفق به دریافت گواهینامه دانش بنیان از معاونت پژوهشی ریاست جمهوری شده است.

معرفی تبدیل انرژی روشنا

فعالیت‌های اصلی مجموعه تبدیل انرژی روشنا

یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های این مجموعه، راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی، نصب پنل خورشیدی، راه اندازی نیروگاه فوتوولتاییک، نصب اینورتر خورشیدی، نصب باتری خورشیدی، راه اندازی نیروگاه آنگرید و آف گرید، نصب و راه اندازی برق خورشیدی خانگی است. شما می‌توانید به راحتی به صفحه محصولات این مجموعه مراجعه نموده و با خدمات و محصولات ما به خوبی آشنا شوید.

استفاده از انرژی خورشیدی علاوه بر آثار مفید زیست محیطی می‌تواند به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت با سود بسیار مناسب باشد. مشاوران مجرب تبدیل انرژی روشنا در کنار شما هستند تا با ارائه مشاوره تخصصی شما را در زمینه راه اندازی سایت خورشیدی خانگی، نیروگاه خورشیدی و همچنین مزایای سرمایه گذاری در این عرصه راهنمایی کنند.

Hossein_barati وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق محفوظ است. طراحی، تولید و سئو توسط مجموعه داده کاوان دینا انجام شده است.